5 augusti 2016
08:00

Myresjö IF/Vetlanda FF

Referat: Öja FF Blå - Myresjö IF/Vetlanda FF

Första matchen i Skara Sommarland Cup 2016 spelades i ottan för lag Blå. På motståndarsidan stod Myresjö/Vetlanda som vi såklart hade väldigt lite kunskap om. I början av matchen var alla känselspröt ute och vi hade svårt att komma till ett bra spel. Allt eftersom halvleken led fick vi dock mer och mer kvalitet i våra handlingar på planen. Max Brandt rann igenom och var så när på att lägga in första baljan. Istället var det Elias Thorén som med ett riktigt klassmål gjorde 1-0. En snurrfint och därefter ett distinkt skott i bortre hörnet. Otroligt snyggt! Detta blev också halvtidsresultatet.

I andra halvlek försökte vi få ner bollen mer på marken då konstgräset var svårt att bemästra under första halvan. Mycket påpassligt kom 2-0. På en indirekt frispark agerade vi hypersnabbt och Elias Thorén kunde retfullt enkelt lägga in vårt andra mål. Efter det hade vi flertalet 100%-chanser till utökning. Målet som avgjorde lät vänta på sig till sista spelminuten då Max Brandt läckert tog sig igenom och placerade in 3-0. Detta blev även slutresultatet. Härlig start på turneringen!